Επετειακή εκδήλωση του «Δήλιου Απόλλων» για τη Σμύρνη

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», με τίτλο «Ὦ γῆ τῆς Ἰωνίας, σένα ἡ ψυχές των ἐνθυμοῦνται ἀκόμη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» και είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη Σμύρνη.

Από τη Μικρά Ασία, στη «μητέρα» Ελλάδα, ένας ολόκληρος πολιτισμός ήρθε μαζί με τους πρόσφυγες. Έφεραν εδώ ό,τι μπορούσε να χωρέσει στην «ταξιδιωτική» τους σκευή: τον υλικό και πνευματικό τους πλούτο, την παράδοση και πάνω από όλα, την έγνοια τους για ό,τι σήμαινε η πατρίδα τους εκεί. Μια έγνοια που εκδηλώθηκε και διοχετεύτηκε εκ νέου σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου, όπως ο χορός, η οικογένεια, το θέατρο, το εμπόριο, η ναυτιλία, η οικονομία γενικότερα.

Σε αυτή την παράσταση θα ζήσουμε ένα κομμάτι της ιστορίας της Σμύρνης, όπως μεταφέρθηκε και αποτυπώθηκε μέσα από το χορό, στις περιοχές που εποίκησαν οι πρόσφυγες: τη Ν. Σμύρνη, τη Ν. Αρτάκη, τη Ν. Ερυθραία κ.α.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί από τους χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου, προβολή βίντεο και αναφορές στη μεταφορά και διάδοση του Μικρασιατικού Πολιτισμού, από τη Σμύρνη στην Ελλάδα.

Συντελεστές:

Τραγούδι: Μάνος Κουτσαγγελίδης με τους συνεργάτες του
Χοροδιδάσκαλος: Κωνσταντίνος Δημόπουλος
Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Αμαλία Τσουκαλά

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "Επετειακή εκδήλωση του «Δήλιου Απόλλων» για τη Σμύρνη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*