Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια, του 3ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη

Η λειτουργία του νέου 3ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη, επί της οδού Καλύμνου, ξεκίνησε με μια σεμνή και λιτή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Μαρκοπούλου, κα Ζωή Γιαννάκη.

Στα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου χοροστάτησε ο Ιερός Κλήρος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία (Μπαθίστα) και του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου και παρέστησαν σε αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., κ. Ιωάννης Χαρωνίτης, η Προϊσταμένη του Σχολείου, κα Άννα – Σοφία Μανιατοπούλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και οι γονείς των νηπίων και τα νήπια, που ήδη πλέον φοιτούν στο νέο Σχολείο.

Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Ζωή Γιαννάκη, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της, εξήρε την Δημόσια Εκπαίδευση και αναφέρθηκε με ικανοποίηση και χαρά στο νέο Σχολείο, που προήλθε μέσα από την ομαδική, αγόγγυστη εργασία Αιρετών και Υπαλλήλων, ιδιαίτερα της Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά και μέσα από την γόνιμη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.

Το νέο Σχολείο έρχεται να στεγάσει και να τροφοδοτήσει με όμορφα ερεθίσματα και νέες εμπειρίες τα όνειρα των παιδιών, που πάντα ονειρεύονται, δημιουργούν και εξελίσσονται. Στο πνεύμα αυτό, η Αντιδήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, έκλεισε τον χαιρετισμό της, με τους σπουδαίους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη «Το παιδί με το γρατζουνισμένο γόνατο», τους οποίους και αφιέρωσε στους μικρούς μαθητές, των οποίων τα χαμόγελα, είχαν από νωρίς πλημμυρίσει το νέο τους Σχολείο.

Στην συνέχεια η Αντιδήμαρχος, έδωσε τον λόγο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για το υπέροχο αποτέλεσμα που αναβαθμίζει αισθητά τις Σχολικές Υποδομές του Δήμου, ενώ ανακοίνωσε σημαντικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρωνίτης ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί ήδη η Σύμβαση, με τον Εργολάβο και ξεκινούν άμεσα οι Εργασίες Ανέγερσης του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου (θέση Deck, Πόρτο Ράφτη), ενώ παράλληλα προχωράει η ένταξη σε Μελέτη για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, στην θέση Χειλίστρα. Ο ίδιος, δεσμεύτηκε, πως σύντομα, θα γίνει η Θεμελίωση του νέου υπερσύγχρονου Λυκείου, με την παρουσία του.

Τέλος, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κα Μανιατοπούλου, φανερά συγκινημένη, καλωσόρισε τους μαθητές στο νέο τους Σχολείο και αποχαιρέτησε το παλιό, λέγοντας πως «Μπορεί οι τοίχοι του να ήταν χάρτινοι, αλλά η αγάπη και οι καρδιές μας, ήταν από τσιμέντο».

Ένα αίτημα ετών, για καλύτερο, πιο σύγχρονο και πιο όμορφο Σχολείο, ήρθε και εκπλήρωσε η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατορθώνοντας να αποκτήσει ένα υπερπολυτελές, μοντέρνο κτίριο, για τα επόμενα δέκα χρόνια, δυναμώνοντας τα παιδικά γέλια, τα παιχνίδια και την χαρά των γονέων να φοιτούν οι μικροί μαθητές σε Σχολείο που πληροί ακόμη και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο καλλωπισμός του αύλειου χώρου, υπήρξε ευγενική χορηγία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου.

Με την ευχή, οι μαθητές να ζήσουν όμορφες μέρες στο Σχολείο τους και οι Δάσκαλοι να χαίρονται την Εργασία τους σε αυτό, αλλά και με ειλικρινή υπερηφάνεια, εγκαινιάσαμε ένα πραγματικό Στολίδι για τον τόπο μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια, του 3ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*