Δράση δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά

Σε μία εξαιρετικά σημαντική και πολύ χρήσιμη δράση στο Πόρτο Ράφτη, προχωρά ο Δήμος Μαρκοπούλου τρεις μέρες πριν το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με την ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», για την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά.

«Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση οποιουδήποτε, μικρότερου ή μεγαλύτερου προβλήματος υγείας, είναι καθοριστική για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Για αυτό, με την πολύ σημαντική βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και με τη στήριξη επιστημονικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε καίριους τομείς, προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην τοπική μας κοινωνία, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους συμπολίτες μας, προς την κατεύθυνση της θωράκισης της υγείας τους. Ευχαριστούμε θερμά τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την πολύτιμη προσφορά τους στα παιδιά του Δήμου Μαρκοπούλου», τονίζει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» – Ελλάδας, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, υλοποιούν το Πρόγραμμα «Smile Project», με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στο γενικό πληθυσμό και την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή στοματικής υγείας στις τοπικές κοινότητες, καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το Πρόγραμμα προσφέρει προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, με επισκέψεις κινητών κλιμακίων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10.00 έως τις 15.00, το κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου» θα βρίσκεται στο 2ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου, στην οδό Θρασύβουλου 2 στο Πόρτο Ράφτη, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες του σε παιδιά.

Από αύριο Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει εγκαίρως ραντεβού, στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας 22990 20196 και 22990 20176, καθημερινά 8.00 – 14.00.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

Be the first to comment on "Δράση δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*