Δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

Για 5ο καλοκαίρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Φέτος η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης και υποστηρίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Στην τελική ευθεία για την μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού και αναβάθμισης των υπηρεσιών της, η ΕΒΕ αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και αυτό το καλοκαίρι συντονίζει από τον Ιούνιο 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου έχει ήδη υλοποιήσει 21 δράσεις από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο 2016 και σας περιμένει για τη συνέχιση της εξερεύνησης. Γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Δηλώστε και τώρα τη συμμετοχή σας! Τηλ. : 210-6626295.

Το πρόγραμμα της 2ης περιόδου της καλοκαιρινής εκστρατείας

Τετάρτη 31 Αυγούστου, 17:30 – 19:30, το απόγευμα

Ένας χάρτης: Με έναν χάρτη στο χέρι και ένα χαμόγελο στην τσέπη, ταξίδι θα πάμε μακρινό. Τον γύρο του κόσμου θα κάνουμε σε 2 ώρες… Για να δούμε, θα τα καταφέρουμε; Με τις Αντα Μπαλόκα, σχεδιάστρια και Σοφία Μαλακάση, χημικό μηχανικό. Για παιδιά 7 – 11 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, Τηλ. : 210-6626295

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, 10:30 – 12:30, το πρωί

Εφημερίδες: Με μολύβι και χαρτί βγαίνουμε έξω… Ρωτάμε, αναζητούμε, παρατηρούμε, καταγράφουμε. Είμαστε οι «μικροί ρεπόρτερς»! Με την Σοφία Σωφρόνη-Γκίκα, παιδαγωγό. Για παιδιά 8 – 10 ετών. Με προεγγραφή. Στον πεζόδρομο και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30, το απόγευμα

Μια σκούπα: Η μαγική σκούπα της Μάγισσας Τσαπατοτσούλας, ανακάτεψε τα ράφια της Βιβλιοθήκης Κορωπίου. Η μόνη λύση για να λυθούν τα μάγια, είναι να βρεθούν τα πέντε μαγικά φαράσια. Εσύ μπορείς να βοηθήσεις? Με την Άννα Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικό. Για παιδιά 8 – 10 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30, το απόγευμα

Μια κρυψώνα: Πού μπορεί να κρύφτηκε ένα φασόλι; Πού μπορεί να κρύφτηκε ένα φτερό; Με μια φωνούλα ας πούμε όλοι: ‘Οπου κι αν κρύβεσαι εγώ θα σε βρω! Με την Ζωή Αγγελή, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Για παιδιά 4 – 6 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30 , το απόγευμα

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ

Οι αναμνήσεις και οι δημιουργίες μας θα ενωθούν και θα γίνουν μια ιστορία πάνω στους τοίχους της Βιβλιοθήκης Κορωπίου. Με όλους τους εμψυχωτές και εθελοντές. Για όλα τα παιδιά και γονείς. Στον πεζόδρομο & στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30 το απόγευμα

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : Απονομή αναμνηστικών. Με όλους τους εμψυχωτές και εθελοντές .Για όλα τα παιδιά και γονείς. Στον πεζόδρομο & στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

πηγή www.mesogianews.gr

Be the first to comment on "Δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*