Δωρεάν εξετάσεις Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της 2ης φάσης του Προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν.

Η αυτοκίνητη μονάδα του “Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας”, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, επί της οδού Κ. Σωτηρίου 3 στο Μαρκόπουλο (1ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου) και ένα μήνα μετά, θα μεταφερθεί στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη 676, στο Πόρτο Ράφτη, παραπλεύρως του Γραφείου Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, για την αμεσότερη πρόσβαση των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990-20177 (Κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Βλάχου) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε όλες και όλοι μας, αυτή η εκστρατεία πρόληψης και επανεξέτασης, γίνεται πραγματικότητα, χάρη στην αμέριστη αφοσίωση και άψογη συνεργασία του “Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας”, το οποίο έκανε άμεσα δεκτό σχετικό αίτημά μας, την πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και τις άοκνες προσπάθειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στελεχών του Δήμου μας.

Απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες, φορείς, συλλόγους, οργανώσεις και επιχειρήσεις στον Δήμο μας, να συμμετάσχουν ως καλοί αγωγοί ενός ελπιδοφόρου “ρεύματος” υπέρ της πρόληψης και της ζωής, που θα διατρέξει από άκρη σε άκρη τον όμορφο τόπο μας, προκειμένου να προσέλθουν όλες οι γυναίκες να εξεταστούν!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ και ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δήμος Μαρκοπούλου

Be the first to comment on "Δωρεάν εξετάσεις Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*