Εγκαινιάστηκαν οι νέες αίθουσες του Δ.Ι.Ε.Κ. Μαρκοπούλου

Αγιασμός στις νέες αίθουσες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη, της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλής Μαντάλα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κολιαβασίλη, του επικεφαλής δημοτικής παράταξης Γιάννη Πολίτη, των δημοτικών συμβούλων Θεοφάνη Σταμπέλου και Σταύρου Χρυσάφη, του διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Ζητρίδη Χαρίδημου, καθώς και του κατασκευαστή Κωνσταντίνου Ζύγουρα.

Ο Δημάρχου Μαρκοπούλου ανάφερε στον χαιρετισμό του, ότι «με τη σημερινή λιτή – αλλά σημαντική – εκδήλωση, λόγω των απαραίτητων μέτρων προστασίας, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ως Δήμος, καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε ένα πάγιο αίτημα του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου για τη μετεγκατάσταση του Ινστιτούτου και ταυτόχρονα, να παραδώσουμε στο Δ.Ι.Ε.Κ. νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, όπου του δίνεται πλέον η δυνατότητα, να επιτελέσει αυτόνομα το εκπαιδευτικό του έργο. Η Παιδεία αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητά μας, διότι δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από τη γνώση και τα παιδιά μας. Εύχομαι σε όλες και όλους, καλή σπουδαστική χρονιά.»

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε ότι η συνεισφορά του Δήμου όπως εδράζεται στα πρόσωπα ιδίως του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Παιδείας, ξεπερνάει τα όρια των συμβατικών υποχρεώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχαρίστησε εγκάρδια τη Δημοτική Διοίκηση για αυτή την ουσιαστικά υποστηρικτικά στάση της.

Με τη μετεγκατάσταση του Ινστιτούτου επί των οδών Δραγωνέα 5 και Παπαβασιλείου στο Μαρκόπουλο, λειτουργούν 4 νέες αίθουσες διδασκαλίας – ειδικά ανακατασκευασμένες για τις συγκεκριμένες ανάγκες, γραφεία διεύθυνσης, όπως και 2 αίθουσες εργαστηρίων, στη διάθεση του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Be the first to comment on "Εγκαινιάστηκαν οι νέες αίθουσες του Δ.Ι.Ε.Κ. Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*