Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο

«Μετά τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την υγεία μαθήτριας του σχολείου μας μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής και το πώς το γεγονός αντιμετωπίστηκε από πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου,

η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουν τα εξής:

Α. Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας.

Β. Οι 5 συνοδοί εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν το περιστατικό το οποίο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας επιστροφής, με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.

Γ. Άμα τη επιστροφή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τον νόμο και με απόλυτη παιδαγωγική ευαισθησία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Δ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν αποσιώπησαν ούτε συγκάλυψαν σε καμιά περίπτωση το γεγονός, αντιθέτως, τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα, ως όφειλαν. Ήρθαν άμεσα σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τις οικογένειες των μαθητών και με τις συμβουλευτικές δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ουσιαστικής φροντίδας και μέριμνας προς τους μαθητές από δω και πέρα.

Ε. Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και τον σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.

ΣΤ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων καταδικάζουν απερίφραστα οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα από πρόσωπα τα οποία μιλούν χωρίς καμιά αρμοδιότητα και σωστή πληροφόρηση και κρίνουν εκπαιδευτικά και ενδοσχολικά θέματα. Τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά στιγματίζουν τους μαθητές».


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, καταδικάζει και καταγγέλλει την συμπεριφορά του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, ο οποίος από χθες το βράδυ βάλλει κατά του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, εκπαιδευτικών, γονέων και τελικά μαθητών και μαθητριών, στις πλάτες των οποίων παίζει επικίνδυνα παιχνίδια!

Τις τελευταίες δύο μέρες, ο κος Μεθενίτης, έχει επιδοθεί σε τουρνέ στα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης και στα αγαπημένο του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης (FACEBOOK) κραυγάζοντας για τους λάθος χειρισμούς της Διεύθυνσης του σχολείου μας και άλλων φορέων, σε ότι αφορά στο περιστατικό κατοχής ναρκωτικών ουσιών από συγκεκριμένους μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τριήμερης εκδρομής.

Το αν οι χειρισμοί της Διεύθυνσης του σχολείου μας ήταν σωστοί ή λάθος, σίγουρα δεν είναι ικανός ένας Δήμαρχος με πλήρη άγνοια του συμβάντος και των όσων ακολούθησαν να το κρίνει.

Ο κος Μεθενίτης, δεν στιγματίζει απλά με τον χειρότερο τρόπο και άδικα ένα ολόκληρο σχολείο στο Πανελλήνιο, αλλά κυρίως δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες του Δήμου μας και ανάμεσα στους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής μας, δίνοντας τεράστια έκταση σε ένα περιστατικό, το οποίο χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και όχι πολιτικάντικους εντυπωσιασμούς.

Καλούμε κάθε Δημότη, κάθε Γονέα και κάθε Φορέα του Δήμου μας να καταδικάσει τη συμπεριφορά του Δημάρχου, Σωτήρη Μεθενίτη.

Στηρίζουμε το σχολείο μας, τη διεύθυνση και τους καθηγητές του, και δεν θα το αφήσουμε να γίνει βορά στις ορέξεις κανενός.

Η σχολική κοινότητα, οι μαθητές και οι γονείς θα προστατευτούν!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Be the first to comment on "Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*