Απόκριες 2023 Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Τις φετινές Απόκριες, κλείνουμε ξανά όλοι μαζί ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς, στις γειτονιές του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας!

Το ξεφάντωμα και η χαρά «πλημμυρίζουν» την πόλη, αναδεικνύοντας επιλεγμένα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης. Τα παιδιά συμμετέχουν στην «τρελή Αποκριά» και μέσα από το παιχνίδι, επιμορφώνονται παράλληλα για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Μικροί και μεγάλοι ξαναβρισκόμαστε στο μοναδικό αυτό «γλέντι» της ζωής, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου, με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», με δωρεάν είσοδο για όλους:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 και ώρα 11.00 – 13.00, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαρκοπούλου
Γεωργίου Μεθενίτη 10, Μαρκόπουλο
Στο Ανοιχτό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες βασισμένες στις αγαπημένες φιγούρες, που ζωγράφιζε στους πίνακές του ο Πάμπλο Πικάσσο!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2 και ώρα 16.00 – 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο
Στο Αποκριάτικο Κυνήγι Θησαυρού άκουσε την ιστορία και βρες όλα τα στοιχεία. Ποια ομάδα θα νικήσει, το έπαθλο να διεκδικήσει!

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2 και ώρα 10.00 – 12.00 μ., 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, Σωτήρος 11, Πόρτο Ράφτη
Στο Ανοιχτό Θεματικό Εργαστήριο «Φτιάχνουμε την Κυρά Σαρακοστή», αναβιώνοντας το γνωστό έθιμο, με το οποίο μετρούσαμε τις εβδομάδες που μεσολαβούν από την Καθαρά Δευτέρα, έως το Πάσχα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2 Έναρξη στις 12.00 μ., Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου
Πλατεία Δημοσθένους Σωτηρίου, Μαρκόπουλο
Στην Καρναβαλική Παρέλαση, όλες οι ομάδες της πόλης που δήλωσαν συμμετοχή, παρουσιάζουν τις πιο ευφάνταστες ιδέες μεταμφίεσης και θα παρελάσουν σε ένα ξέφρενο καρναβαλικό δρώμενο. Παράλληλα θα υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια, facepainting και δωράκια για όλα τα παιδιά, μαζί με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους!

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2 Έναρξη στις 18.00, Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου
Πλατεία Δημοσθένους Σωτηρίου, Μαρκόπουλο
Αναβίωση της Αποκριάς μιας άλλης εποχής με το έθιμο «Μουσούνες», υπό την επιμέλεια του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς».

Be the first to comment on "Απόκριες 2023 Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*