Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου αύριο Πέμπτη 24/10/19

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που έχει προκηρυχθεί για αύριο Πέμπτη 24/10/19. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν εκτός από τους Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει, για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εντείνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της κατά του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου με διάταξη του οποίου εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Σημειώνεται πώς την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 είναι προγραμματισμένη η ψήφιση στη Βουλή του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Ζητούν επίσης την απόσυρση των άρθρων του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων για να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων, καθώς και διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Κολιαβασίλης Νικόλαος
Ο Γραμματέας Κατσιμίγγος Χρήστος

Be the first to comment on "Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου αύριο Πέμπτη 24/10/19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*