Αντίδραση Δημάρχων στην κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου

Για τρίτη φορά σε διάστημα 7 ετών (2011 και 2012)επιχειρείται από την κεντρική διοίκηση η κατάργηση της Δ.Ο.Υ Κορωπίου ( Εφορία Κορωπίου) που έως σήμερα εξυπηρετεί φορολογούμενους των περιοχών μας.

Αντιδράσαμε και τις προηγούμενες δύο φορές και πετύχαμε να αποτρέψουμε την πλήρη ευόδωση αυτών των σχεδιασμών παρά το αιφνιδιαστικό των αποφάσεων αυτών. Επισημαίνεται, ότι σήμερα με τη συγχώνευση Δ.Ο.Υ Λαυρίου, η Δ.Ο.Υ Κορωπίου εξυπηρετεί τις αρχικές περιοχές και επιπλέον της περιοχής της αρμοδιότητας πρώην Δ.Ο.Υ Λαυρίου συμπεριλαμβανομένων της Νήσου Κέας και Κύθνου.

Ακόμα επίσης στη Δ.Ο.Υ Κορωπίου υπάγονται και οικονομικές δραστηριότητες του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (τέλη, δασμοί κ.λ.π).

Επιπλέον, επειδή από το 2012 έχoυν φύγει από τις αρμοδιότητες της Δ.Ο.Υ Κορωπίου το τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό τμήμα που μεταφέρθηκαν στην Παλλήνη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται όλοι οι εξυπηρετούμενοι της Νοτιοανατολικής Αττικής και των Νήσων Κέας και Κύθνου και να μεταβαίνουν στην Παλλήνη που δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απαιτούμε όχι μόνο να μην καταργηθεί η Δ.Ο.Υ Κορωπίου αλλά και να επανέλθουν τα τμήματα που έφυγαν!

Η κρατική διοίκηση και τώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση των δημοτικών διοικήσεων, καθιερώνουν μια επικίνδυνη αντίληψη διοίκησης και λήψης αποφάσεων ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Με επιχειρήματα εξοικονόμησης πόρων, χρηματικών και ανθρώπινων, προσπαθούν να «περάσουν» στην κοινή γνώμη την αντίληψη της «απρόσωπης διοίκησης και υπηρεσίας» που τάχα διασφαλίζει την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Γνώμονας της έντονης αντίδρασής μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων των περιοχών μας με προσωποποιημένη υπηρεσία στο πλαίσιο φυσικά της λογικής και των συνθηκών.

Στο πλαίσιο αυτό συντονίζουμε τη δράση μας και προγραμματίζουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΑΑΔΕ και συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.

Οι Δήμαρχοι :
Λαυρεωτικής, Δημήτριος Λουκάς
Σαρωνικού, Γεώργιος Σωφρόνης
Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης
Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης
Παιανίας, Σπύρος Στάμου

Be the first to comment on "Αντίδραση Δημάρχων στην κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*