Ανοιχτή καλλιτεχνική φωτογραφική δράση

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φωτογραφική ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με την «Ελληνική Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης» διοργανώνουν καλλιτεχνική φωτογραφική δράση με θέμα: «Αναχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών για το Μέτωπο της Αλβανίας – Οκτώβριος 1940, Ελληνοϊταλικός πόλεμος».

Στόχος της δράσης είναι η αναπαράσταση και φωτογραφική απεικόνιση των ιστορικών εικόνων αναχώρησης των Ελλήνων για το μέτωπο. Η ομάδα αναβίωσης θα πλαισιώνεται από εθελοντές ηθοποιούς, φωτογράφους, απλούς πολίτες οι οποίοι θα φέρουν ένδυση εποχής του 1940. Στρατιώτες και συγγενείς που τους αποχαιρετούν, ιερείς, σταθμάρχης, μηχανοδηγός, απλοί πολίτες της εποχής, θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία του φωτογραφικού θέματος, σε μια προσπάθεια, κατά το δυνατόν, πιστότερης αναπαράστασης.

Η φωτογράφιση θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου με την ιστορική του αμαξοστοιχία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 11:00. Η δράση είναι ελεύθερη για τους φίλους της φωτογραφίας και όσους θελήσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ” είναι ομάδα Ιστορικών αναπαραστάσεων της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Έχει λάβει μέρος σε επετειακές εκδηλώσεις σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς όπως το Πολεμικό Μουσείο, αναπαραστάσεις όπως η «Μάχη του Ρούπελ», θεματικές φωτογραφίσεις, κινηματογραφικές παραγωγές κλπ, δραστηριότητες οι οποίες συμβάλλουν στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης της Πατρίδας μας, στην ανάδειξη ιστορικών τόπων, στην προώθηση του Ιστορικού Τουρισμού κλπ.

Οι “Greek Instagramers Events”, ιδρύθηκαν το 2013 από τον Γιώργο Βέργαδο (@gvergados) και την Έλλη Αγιαννίδη (@elaki26), με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Σήμερα αποτελούν την μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα με χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, γεμάτη πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις και φωτογραφικές εμπειρίες για τους φίλους της φωτογραφίας και συνεργασίες με Δήμους, Πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς διοργάνωσης Διεθνών Εκθέσεων. Το 2019 έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς Ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media.

Ενημέρωση για όλες τις δράσεις της ομάδας Greek Instagramers Events:

Site: www.grevents.gr, Facebook: grevents.gr, Instagram: @gr_events, Twitter: @egrevents, Hashtag: #GR_Events

Υποστηρικτής Δράσης: Khaki Depot (khakidepot.com) Στρατιωτικές στολές, εξοπλισμός.

Πρωτότυπη ανακοίνωση: https://www.pttl.gr/kallitexnikh-fotografish-anaxorisi-ton-ellinon-stratioton-gia-to-metopo-ths-alvanias/

Be the first to comment on "Ανοιχτή καλλιτεχνική φωτογραφική δράση"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*