Ανοιχτά Δημιουργικά Εργαστήρια στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό

Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σας προσκαλούν στα Ανοιχτά Δημιουργικά Εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου, τα Σάββατα του Σεπτεμβρίου 2023.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα μάθουμε για το ζωγράφο Θεόφιλο και το ύφος της ιδιαίτερης ζωγραφικής του, θα ζωγραφίσουμε, θα κόψουμε και θα κολλήσουμε.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στον ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη, όπου θα μάθουμε για τους πίνακες με τις τέσσερεις εποχές του χρόνου.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου η ημέρα είναι αφιερωμένη στο «σταφύλι» και το αμπέλι, που εδώ και αιώνες καλλιεργείται στην περιοχή μας. Θα μιλήσουμε για την θεά Άρτεμη και για το Διόνυσο, όταν την επισκέφτηκε στο Ναό της, στην περιοχή της Βραυρώνας.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα ξεχωριστό εργαστήριο για τους πιο νεαρούς μας φίλους, ηλικίας 3 ετών, όπου μαζί με τους γονείς τους, θα φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές από πηλό!

Ώρα προσέλευσης: 11.00 π.μ.

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες

Ο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαρκοπούλου είναι ένα χαρακτηρισμένο μνημείο, νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο αναπλάστηκε φέτος από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου και την ευθύνη του πρόεδρου της, κ. Χρήστου Μπισιώτη.

Η δράση αποτελεί μια προσπάθεια εξοικείωσης της νέας γενιάς με τους χώρους πολιτισμού, την τοπική κουλτούρα και τις καλλιτεχνικές, δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στο χώρο θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Be the first to comment on "Ανοιχτά Δημιουργικά Εργαστήρια στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*