Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλαιών ρούχων στο Δήμο Μαρκοπούλου

Συνεχίζεται για 2η χρονιά, το επιτυχημένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Παλαιών Ρούχων, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, το καλοκαίρι του 2015, καλώντας όλους μας να ανακυκλώσουμε ΠΑΛΑΙΑ ρούχα, ζευγάρια παπούτσια, ζώνες, τσάντες, λευκά είδη και κλινοσκεπάσματα στους (26) κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη!

Στο πρωτοποριακό αυτό Πρόγραμμα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία «RECYCOM – Β. ΑΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνδυάζεται η Ανακύκλωση με την Κοινωνική Αλληλεγγύη, αφού η εταιρεία περισυλλέγει από τους κόκκινους κάδους, τα παλαιά ενδύματα που δεν μπορούν πια να ξαναχρησιμοποιηθούν, τα ανακυκλώνει, μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα υλικά, όπως γέμιση καθισμάτων αυτοκινήτων, σάκων του μποξ, στουπιά κ.τ.λ. και προσφέρει αντισταθμιστικά κάθε μήνα, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου!

Η καλοκαιρινή εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας μας, είναι η ιδανική ευκαιρία, να συμβάλλουμε εύκολα και ανέξοδα όλοι μας, με ΠΑΛΑΙΑ είδη ένδυσης και υπόδησης, στην Ανακύκλωση και στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας!

Συγχαίρουμε τους συμπολίτες μας για τη μέχρι τώρα συμμετοχή τους, σε ένα ακόμη Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου μας, διαχωρίζοντας από τα «σκουπίδια» τους, τα άχρηστα πλέον ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη κ.τ.λ., μειώνοντας τον όγκο απορριμμάτων της πόλης μας, καθώς επαναχρησιμοποιούνται για τη δημιουργία άλλων χρήσιμων υλικών και ευχαριστούμε την εταιρεία RECYCOM, για την άψογη συνεργασία και συνεχιζόμενη προσφορά της.

Υπενθυμίζουμε στους δημότες, που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, παπούτσια κ.τ.λ. σε καλή κατάσταση, όπως και τρόφιμα μακράς διαρκείας, μπορούν να τα παραδίδουν εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Διευκρινίζουμε ότι τα παλαιά είδη ένδυσης και υπόδησης που εναποθέτουμε στους κόκκινους κάδους, δεν έχουν σχέση με αυτά που προσφέρουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, καθώς τα πρώτα ανακυκλώνονται, ενώ τα δεύτερα προσφέρονται προς χρήση, στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη!

Οι ειδικοί κόκκινοι κάδοι Ανακύκλωσης ΠΑΛΑΙΩΝ ενδυμάτων, είναι τοποθετημένοι στις ακόλουθες οδούς:

Στο Μαρκόπουλο:

Δημοσθένους Σωτηρίου, Δημαρχείο Μαρκοπούλου

Αθηνών, ΚΤΕΛ Μαρκοπούλου

Πλατεία Πετούρη, Πούσι Ρι

Γ. Πίνη, Πλατεία Σάρας

Ευαγγελιστρίας, Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου

Ανθέων και Επικούρου, 3ο Νηπιαγωγείο

Β. Πετούρη, 4ο Νηπιαγωγείο

Καραολή Δημητρίου, 1ο Δημοτικό

Μυρρινούντος 22, 2ο Δημοτικό

Κ. Σωτηρίου, 3ο Δημοτικό – Λύκειο

Ι. Παπαβασιλείου, Γυμνάσιο

34ο χλμ. Λ. Πόρτο Ράφτη, Αγ. Τριάδα (Δοντάς)

Μυρρινούντος

Ελ. Δημοκρατίας

Αθηναϊκής Δημοκρατίας

Λ. Μαρκοπούλου

Στο Πόρτο Ράφτη:

Λ. Πόρτο Ράφτη, Δημοτικό Υποκατ/μα Δήμου Μαρκοπούλου στο Π. Ράφτη

Αγίου Νικολάου, Άγιος Νικόλαος – Λιμάνι Πόρτο Ράφτη

Μελίνας Μερκούρη 1, (πίσω από Goody’s)

Καρόλου Κουν 1-3, 1ο Δημοτικό – 3ο Δημοτικό

Σωτήρος, 2ο Γυμνάσιο

Λ. Γρέγου – Ηρακλέους, Κοράλι

Αρτέμιδος – Κεφαλληνίας

Εθνάρχου Μακαρίου

Πανοράματος

Ελ. Βενιζέλου και Μαρκέλλας.

anakuklosh palaion rouxon

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Be the first to comment on "Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλαιών ρούχων στο Δήμο Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*