Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου πήρε την απόφαση να ενημερώσει τους γονείς της περιοχής μας, για το θέμα της κατοχής και χρήσης κινητών τηλεφώνων και δη smart phone, εντός των σχολικών μονάδων. Η μεγάλη σημασία του θέματος αλλά και των προβλημάτων που επιφέρει, συζητήθηκαν με γονείς και εκπαιδευτικούς και το συμπέρασμα είναι κοινό, σχετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Αν και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, βασισμένες στις ΥΑ132328/Γ2/7-12- 2006 & 100553/Γ2/4-9-2012, είναι ξεκάθαρες και απαγορεύουν την κατοχή κινητού από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εντός του σχολικού χώρου, έχουν παρουσιαστεί περιστατικά που αφορούν σε διάσπαση προσοχής των μαθητών μέσα στην τάξη, cyber bullying μέσω αναρτήσεων πλάνων και φωτογραφιών στα social media ή απόπειρα κλοπής και βιαιοπραγίες με αφορμή κινητά, προβλήματα που καθιστούν απαραίτητη την προσοχή του θέματος απ’ όλους τους γονείς, μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η επικοινωνία των μαθητών με τις οικογένειές τους μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, μέσω του σταθερού τηλεφώνου της κάθε σχολικής μονάδας στο γραφείο των δασκάλων και καθηγητών. Αν και αυτό δεν καλύπτει τις ανάγκες κάποιας οικογένειας για επικοινωνία με το παιδί, τότε η αγορά ενός απλού κινητού με πολύ μικρό κόστος, χωρίς λειτουργία κάμερας ή φωτογραφικής μηχανής, το οποίο βέβαια θα παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, νομίζουμε πως καλύπτει κάθε περίπτωση.

Καλούμε όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όλους τους μαθητές και μαθήτριες να αποφεύγουν την κατοχή κινητών και λοιπών συσκευών στο σχολικό ωράριο. Καλούμε δε και τους εκπαιδευτικούς, να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια αυτή και να κάνουν χρήση των δικών τους συσκευών, αποκλειστικώς και μόνο για εκπαιδευτική χρήση στο πλαίσιο των διδασκόμενων μαθημάτων τους.

Ας προσπαθήσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το θέμα μέσα στα σχολεία μας, πάντα προς όφελος της βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Δήμου Μαρκοπούλου

Be the first to comment on "Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*