Ανακοινώνονται σήμερα στις 11:00 οι βάσεις για ΑΕΙ – ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές τους, που περιμένουν να μάθουν εάν οι πολυετείς κόποι για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ καρποφόρησαν. Από τις 10 σήμερα το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τις 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ από τις 11 π.μ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν. Επίσης, στις 11 π.μ. θα ανακοινωθούν στην ίδια ιστοσελίδα και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις γραμματείες των τμημάτων.

Για όσους πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία δεν πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε χθες (ΣΚΑΪ) η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Πέρυσι, η προθεσμία ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα του ίδιου μήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους. Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μιας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ. Με βάση τον νόμο, ο αριθμός των μετεγγραφών που θα εγκριθούν θα είναι έως 15% του αριθμού των εισακτέων κάθε σχολής και τμήματος.

Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση των αιτούντων, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Κατόπιν, οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίσουν στο ίδρυμα υποδοχής τους, τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν.

πηγή kathimerini.gr

Be the first to comment on "Ανακοινώνονται σήμερα στις 11:00 οι βάσεις για ΑΕΙ – ΤΕΙ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*