Ενημερωτική επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ

Εν μέσω κινητοποιήσεων από πλευράς του Δήμου μας για την σκανδαλώδη απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μεταφέρει τα λύματα του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας με απόληξη τη δική μας Χαμολιά, η ίδια η ΕΥΔΑΠ μας έκανε ένα ανέλπιστο δώρο. Μία ενημερωτική ανακοίνωση επί του θέματος που τα προκλητικά ψεύδη και οι ανακρίβειες που αναφέρει, αποδεικνύουν απόλυτα την οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε αλλά και το δίκαιο του αγώνα και των αντιδράσεών μας.
Μπορούμε με σχετική ευκολία να αντικρούσουμε τα ψεύδη στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ ένα προς ένα, όμως πρέπει να επαναλάβουμε ακόμη μία φορά πως το θέμα δεν είναι τεχνικό, αλλά καθαρά πολιτικό, με στόχο να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.
Η ΕΥΔΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων για «τη διαφύλαξη του Δημοσίου συμφέροντος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», τη στιγμή που ο άμεσα εμπλεκόμενος Δήμος Μαρκοπούλου ουδέποτε ενημερώθηκε ή συμφώνησε σε αυτά τα σχέδια. Αντιθέτως όταν αυτά έγιναν γνωστά διαφώνησε κάθετα!
Αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, «την εκπόνηση μελέτης με εννέα (9) διαφορετικές λύσεις», την ίδια στιγμή που αρνείται πεισματικά να μας γνωστοποιήσει τη μελέτη με τις λύσεις αυτές, όπως επίσης αρνείται να μας γνωστοποιήσει και την τυχόν υπάρχουσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου! Η τελευταία απάντηση της ΕΥΔΑΠ την 03η.07.2020, ήταν «η πρόσκληση για δημιουργία ολιγομελούς μικτής ομάδας ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αποδοτικής συνεργασίας σε θέματα που σας απασχολούν»!
Τέλος, η ΕΥΔΑΠ σε μία ύστατη προσπάθεια φτηνής προπαγάνδας, απευθύνεται προς τους Δημότες Μαρκοπούλου και τους ενημερώνει «για το έργο και τα οφέλη του», αναφέροντας την ανακύκλωση του νερού και την επαναχρησιμοποίησή του προς άρδευση των καλλιεργειών. Αποφεύγει βεβαίως τεχνηέντως να αναφέρει πως ούτε αναρτημένη μελέτη υπάρχει γι’ αυτό, αλλά ακόμα και αν υπάρχει και τεκμηριώνει την καταλληλότητα του νερού, δεν χρειάζονται τα λύματα του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού, αλλά υπάρχει συμφερότερη και οικονομικότερη λύση, αποχετεύοντας και συνδέοντας το σύνολο της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας!
Αυτό που θέλω να τονίσω, ενόψει της αυριανής μας προγραμματισμένης κινητοποίησης στο Πόρτο Ράφτη, είναι πως σε μία σπάνια και πολύτιμη στιγμή ομοψυχίας και αποφασιστικότητας, Διοίκηση και σύσσωμη Αντιπολίτευση στον Δήμο Μαρκοπούλου στέκονται πλάι-πλάι σχηματίζοντας μία αλυσίδα, με σκοπό να κλείσει τον δρόμο στα σχέδια αυτών που επιθυμούν την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας!
Αυτή η αλυσίδα δεν έχει καμία δύναμη χωρίς τη δική σας συμμετοχή!
Χωρίς τη συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Γι’ αυτό και επιχειρούμε με ουσιαστικές και μεθοδευμένες ενημερωτικές κινήσεις (λαϊκή συνέλευση, κινητοποιήσεις ενημέρωσης, ανακοινώσεις, κ.α.) να οπλίσουμε όλους τους συνδημότες και συμπολίτες μας με την απαραίτητη γνώση, ώστε να τους καταστήσουμε ισότιμους κρίκους της αλυσίδας και όχι αμνούς που ακολουθούν τους ποιμένες!
Και να είστε σίγουροι πως άμεσα θα ακολουθήσουν, εκτός από τις επιβεβλημένες νομικές ενέργειες και δραστικές παρεμβάσεις όπου η συμμετοχή όλων μας θα είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική!
Αγαπητοί συμπολίτες,
Να είστε σίγουροι πως αυτή η αλυσίδα όχι μόνο θα εμποδίσει τα σχέδια αυτών που λειτουργούν για εμάς χωρίς εμάς, αλλά θα δώσει ένα καλό μάθημα προς κάθε κατεύθυνση, πως οι κάτοικοι του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη δεν δέχονται να γίνουν αποθήκη λυμάτων καμιάς Υπηρεσίας και κανενός Δήμου, εκτός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου.
Εμπιστευτείτε μας και ενωθείτε όλοι για τον ιερό και κοινό Αγώνα μας.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου
Κώστας Αλλαγιάννης

Be the first to comment on "Ενημερωτική επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*