Οι αγρότες των Μεσογείων δίνουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις

Στα «κάγκελα» συνεχίζουν να βρίσκονται οι αγρότες των Μεσογείων Αττικής καθώς για δεύτερη μέρα τα τρακτέρ τους βρίσκονται παρατεταγμένα αριστερά και δεξιά του κόμβου Παιανίας-Μαρκοπούλου και Κορώπιου-Αεροδρομίου.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των περιοχών των Μεσογείων, Παιανίας, Σπατών, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Καλυβίων και Κερατέας, οι οποίοι ως επί το πλείστον ασχολούνται με καλλιέργειες αμπελιών, σύκων, φιστικιών, ελιάς και κηπευτικών, αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια αλλαγής τόσο του ασφαλιστικού όσο και του φορολογικού νόμου που αφορά τους αγρότες. Ειδικό αίτημα των αγροτών της περιοχής, στην οποία ως κυρία καλλιέργεια είναι το σταφύλι οπου διατίθεται για παραγωγή κρασιού είναι η απόσυρση και του ειδικού φόρου κατανάλωσης που φτάνει τα 0,20 λεπτά ανά λίτρο και το οποίο ήταν αντισταθμιστικό μετρό για την μη αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

agrotes mesogeion

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών των Μεσογείων Γιώργο Μιχάλη, οι αγρότες νιώθουν «εξιλαστήρια θύματα» του φορολογικού συστήματος και όπως λένε, σε κάθε καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκονται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα για φοροεισπρακτικούς σκοπούς.

trakter mesogeia

protothema.gr

Be the first to comment on "Οι αγρότες των Μεσογείων δίνουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*