10 μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Ελλάδα στο φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ιπποδρόμιο με άμμο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. 10 μετάλλια κατάφερε να συγκεντρώσει η Ελληνική Ομάδα εκ των οποίων τα έξι χρυσά, τα δύο ασημένια και τα δύο χάλκινα.

Στην κατηγορία Ενηλίκων η Ελλάδα ανέβηκε και στα τρία σκαλιά του βάθρου. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Rafaello με το καλύτερο ποσοστό 68,275%. Στην 2η θέση ήταν η Βάλια Κoύπενου με τον Huligan με ποσοστό 66,225% και στην 3η θέση η Κέλλυ Σκλαβούνου με τον Quanderas με ποσοστό 65,250%. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αλλά και με την απόδοση του αλόγου μου, Rafaello. Όλες τις ημέρες τα αποτελέσματά μας ήταν σταθερά ανοδικά με αποκορύφωμα το Freestyle, που μας ανέδειξε Βαλκανιονίκες Ενηλίκων. Το να λαμβάνεις τέτοιου είδους βαθμολογίες και θετικά σχόλια από διεθνώς αναγνωρισμένους κριτές είναι μία πολύ σημαντική αναγνώριση. Ο Rafaello είναι ένα πολύ φιλότιμο άλογο και χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει πολλά. Οι φετινοί Βαλκανικοί, ωστόσο, ήταν μία πρόκληση αλλά και στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου να καταφέρω μία πολύ καλή εμφάνιση, τόσο στο ομαδικό όσο και στο ατομικό. Επομένως, η σκληρή δουλειά και η προετοιμασία μηνών απέδειξαν σε όλους ότι η επιτυχία ήταν η μόνη μας επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου Αντώνη Βράγκο για την αφοσίωση που έδειξε όλο αυτόν τον καιρό, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου, που με στηρίζει πάντα αλλά και την οικογένειά μου που είναι στο πλευρό μου και με στηρίζει στις επιλογές μου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα ανθρώπων που με στηρίζει όπως οι γιατροί, οι πεταλωτές και ο χορηγός μου. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους στις δύο συναθλήτριές μου, την Ευαγγελία Κούπενου και την Κέλλυ Σκλαβούνου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες αθλητές» δήλωσε η Βαλκανιονίκης Ενηλίκων 2016.

Στην κατηγορία εφήβων στην πρώτη της συμμετοχή στην χώρα μας, η Θοδώρα Λιβανού με τον Zidane κατάφερε να αναδειχθεί Βαλκανιονίκης με ποσοστό 74,600%. Στην 2η θέση ήταν η Bojana Stojanov με τον Hamlet από την Σερβία με ποσοστό 71,325% και στην 3η θέση η Dila Akbacakoglou με τον Amore e Gloria από την Τουρκία με ποσοστό 66,104%. «Ήταν τιμή για μένα η πρώτη μου συμμετοχή σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας και ελπίζω ότι αυτό ήταν μία καλή αρχή. Η δική μου επιτυχία και του αλόγου μου Zidane ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών μηνών των ανθρώπων που με στηρίζουν. Η οργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ήταν εντυπωσιακή και η υποστήριξη των συναθλητών μου εκπληκτική» δήλωσε η Βαλκανιονίκης Εφήβων 2016.

Στην κατηγορία Νέων Ιππέων Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Νίνα Ισαβέλλα Ραβίνι με την Djonas Figaro με ποσοστό 61,850%.

Στην κατηγορία Παίδων η Πρωταθλήτρια 2016, Δέσποινα Σιδηρά με τον Nocsley κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με ποσοστό 63,656%. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Φοίβη Αλγιαννάκη με τον Cassian με 62,781%. Βαλκανιονίκης Παίδων 2016 αναδείχθηκε η Vanda Ljolje με τον Ashen από την Κροατία με το καλύτερο ποσοστό 73,438%.

To απόλυτο πέτυχε η Ελλάδα και στα ομαδικά αγωνίσματα. Κέρδισε και τα τρία χρυσά μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα των παίδων, εφήβων και ενηλίκων.

 

 

omadiko enilikon

Γραφείο Τύπου Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Be the first to comment on "10 μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*