Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στα Μεσογείων

Για 5η ημέρα, χθες, οι αγρότες των Μεσογείων έδωσαν δυναμικό παρών στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο για το αεροδρόμιο, στο Κορωπί. Έκλεισαν τους δρόμους από τις 18:00 έως τις 21:00, ενώ παράλληλα έστησαν γλέντι με μουσικό συγκρότημα και άφθονο μεσογείτικο κρασί.
Ήταν όλοι εκεί, αγρότες κάθε ηλικίας δήλωσαν με την παρουσία τους πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να περάσει τα άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα που σχεδιάζει, καταστρέφοντας έτσι τον αγροτικό τομέα, που τουλάχιστον στα Μεσόγεια έχει θρέψει πολλές γενιές και στήριζε αλλά και εξακολουθεί να στηρίζει την τοπική κοινωνία.
Πολλοί είναι αυτοί, που εντυπωσιασμένοι από την κινητοποίηση των Μεσογειτών, αναρωτιούνται τι παράγει η περιοχή … αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ο μεγαλύτερος ελαιώνας της Αττικής, υπάρχει μεγάλη παραγωγή σε οινοποιητική ποικιλία σταφυλιού με πρώτη το Σαββατιανό, παραγωγή των φημισμένων σύκων Μαρκοπούλου, φιστίκια (τύπου Αιγίνης), οπωροκηπευτικά και κτηνοτροφία.
Επίσης, στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Για σήμερα, οι αγρότες προσανατολίζονται στο κλείσιμο του κόμβου … μετά τις 17:00.

πηγή

Be the first to comment on "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στα Μεσογείων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*