Με την 6η Γιορτή Σταφυλιού έκλεισε η αυλαία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι του 2017!

Με την 6η Γιορτή Σταφυλιού, που πλέον αποτελεί για τον τόπο μας θεσμό, ολοκληρώθηκαν οι Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, κλείνοντας τις τριάντα ( 30 ) Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου μας, για το Καλοκαίρι του 2017!

Οι περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία του Δήμου Μαρκοπούλου, προχθές Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, απήλαυσαν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, όπως το πολυβραβευμένο μας κρασί και τα διάσημα μουστοκούλουρα!

Επίσης, γεύτηκαν μουσταλευριά, και γλυκό σταφύλι, τα οποία ετοίμασαν, με πολλή επιμέλεια και αγάπη, οι κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»! Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν και Σύκα Μαρκοπούλου από παραγωγούς του Δήμου μας.

Την εκδήλωση συνόδευσαν μουσικά, η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο τραγούδι – μπουζούκι, ο Θανάσης Μάκος στα κρουστά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο κλαρίνο και η Ειρήνη Νικολακοπούλου στο βιολί, σε λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Θερμά συγχαρητήρια, αξίζουν και στα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Χορευτικού – Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που άνοιξαν το χορό και προσέδωσαν παραδοσιακό ύφος στην εκδήλωση.

Be the first to comment on "Με την 6η Γιορτή Σταφυλιού έκλεισε η αυλαία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι του 2017!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*