Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σήμερα, μία ημέρα μετά την παρουσία μας στο Σχολικό Συμβούλιο (9/10) και μία ημέρα πριν την μηνιαία μας συνέλευση (11/10), σας ενημερώνουμε σχετικά με κάποιες πληροφορίες που αποτελούν τόσο ΣΚΑΝΔΑΛΟ για την λειτουργία του Δήμου μας, όσο και ΠΡΟΣΒΟΛΗ/ΠΡΟΚΛΗΣΗ για τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας.

Χθες, διεξήχθη το καθιερωμένο Σχολικό Συμβούλιο του 4ου Δ.Σ., παρουσία του διευθυντή και εκπαιδευτικών, μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Άγγελου Ρούσση.

Μεταξύ άλλων, ως απάντηση στα αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για κάλυψη μέρους των αναγκών του σχολείου σε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φουρνάκι και ψυγείο για το τμήμα του Ολοημέρου, Αρμόνιο για το μάθημα της Μουσικής και τις σχολικές εκδηλώσεις, CD player για τις δραστηριότητες της γυμναστικής, όπως χοροί στο προαύλιο, κ.α.), ο Αντιδήμαρχος κος Ρούσσης, μας απάντησε κατηγορηματικά πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε οικονομική κάλυψη υλικοτεχνικής ανάγκης σχολείου από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Η φράση του ήταν χαρακτηριστική όσο και ξεκάθαρη: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Μας ξεκαθάρισε δε επίσης, πως ΠΡΕΠΕΙ εμείς οι γονείς να αναζητούμε χορηγούς για οποιοδήποτε έξοδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Την ίδια στιγμή όμως που μαθητές ενός ολόκληρου τμήματος Ολοημέρου σιτίζονται με κρύα φαγητά που συντηρούνται στοιβαγμένα με το ζόρι σε ένα ανεπαρκές ψυγείο και ο Αντιδήμαρχος κος Ρούσσης, ξεστόμιζε την λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για την κάλυψη στοιχειωδών απαραίτητων αναγκών των μαθητών του σχολείου μας, η πρόεδρος της Δ.Ε.Π., Ζωή Γιαννάκη, διατυμπάνιζε μέσω του facebook, την αγορά ολοκαίνουργιου θερμοθαλάμου (!) σε συνεργασία της ΔΕΠ με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου!

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχουμε να κάνουμε με διαχωρισμό των σχολείων και των μαθητών από τους υπεύθυνους της Παιδείας στον Δήμο μας! Είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχουν στον Δήμο μας μαθητές και σχολεία Α’ και Β’ ταχύτητας με τις ευλογίες των υπευθύνων!

Το σχολείο μας από το 2009 που ιδρύθηκε λειτουργεί εξ ολοκλήρου σε ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ, χωρίς να έχει γίνει καμία προσπάθεια μεταστέγασης σε νέο, σύγχρονο και ασφαλές σχολείο! Η προσωρινή λύση έγινε αυτόματα ΜΟΝΙΜΗ και οι μαθητές μας συνεχίζουν εδώ και οκτώ περίπου χρόνια να φοιτούν σε ακατάλληλες και ανεπαρκείς για την σχολική τους μόρφωση και συμβίωση συνθήκες! Και η αντιμετώπιση των μαθητών μας από τους υπεύθυνους της Παιδείας στον Δήμο μας, είναι αυτή που αναφέρεται πιο πάνω!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ να μην αδιαφορήσουν και να παρευρεθούν στην αυριανή μας συνέλευση όπου θα συζητηθούν τα παραπάνω και όλα τα θέματα που αφορούν στο σχολείο μας.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ του σχολείου μας, να μη κλείσουν τα μάτια στην Αδικία που υφίστανται τα παιδιά μας!

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
4ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου

Be the first to comment on "Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*